Kurkumakapszula

Kurkumás receptek

(0/0)

A kurkuma nagyban elősegíti az emésztést, így érdemes minél több ételben felhasználni. A mindennapi étkezésünk részévé kell válnia, húsételekhez, rántott finomságokhoz, tojáshoz, pörköltekhez és levesekhez is kiváló és könnyebben emészthetővé válik segítségével az adott étel. De nézzünk is meg néhány fogást, melynek alapja a kurkuma

sutotok-kremleves

Zöldséges rizses hús kurkumával (4 főre)

Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 evőkanál olívaolaj, 1+1 kurkumatabletta, 1 evőkanál víz, 1 nagyobb répa, 1 fehérrépa, 1 pohár rizs, ½ teáskanál Vegeta, friss petrezselyem

Elkészítése

Olívaolajon lepirítom a combokat, majd felöntöm kevés vízzel és beleszórom az egyik kurkumatablettát. El kezdem párolni a csirkét. Közben ízlés szerint fűszerezem, majd 20-25 perc elteltével beleszelem az előzőleg megtisztított répát és petrezselymet, hozzáadom a rizst és felöntöm egy kevés vízzel, amibe beleszórom a másik kurkumatablettát. Vegetával fűszerezem, még forralom néhány percig, majd vagy sütőben, vagy kicsi lángon kb. 20 percig párolom tovább fedő alatt.

Aki csípősebben szereti CURRYT IS szórhat bele 1 kávéskanállal. A főzés végén a tetejére friss vagy fagyasztott, vágott petrezselymet szórok. Kiváló laktató, könnyű húsos, zöldséges étel! Ezt még nagymamámtól tanultam: nálunk azóta is hagyomány! Mellé még savanyúságot, vagy zöldségsalátát is fogyasztunk.

Kurkumás-gyömbéres sütőtökpüré leves

Hozzávalók: 5-10 dkg burgonya, 20-25 dkg sütőtök, 2 db kurkumás gyömbéres tabletta, 20-25 g (1 kiskanál) vaj, 2 evőkanál rozs vagy teljes kiőrlésű liszt, 1 dl kefir, vagy főzőtejszín

Elkészítése:

Apróra vágom a burgonyát és a sütőtököt, majd együtt megpárolom őket egy edényben. Felengedem őket vízzel, majd összeturmixolom őket. Tejszínt vagy kefirt keverünk bele s kevés liszttel besűrítjük. A habarást a turmixolt sütőtökre öntjük és 2-3 percig kavarás közben forraljuk. Lehűtve pirítós kockával tálaljuk.

Készíthetjük burgonya nélkül is. Akkor több sütőtök szükséges (kétszeres mennyiség). Könnyű leves. Én szoktam sűrűbbre is készíteni szósznak akkor párolt vagy rántott hús mellé. Pirítóssal könnyű vacsora is lehet.

Hasonlóan lehet elkészíteni céklából is. Ezt a verziót mézzel is édesíthetjük.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).