A kurkuma kapszula külsőleges alkalmazása

A kurkuma, s így a kurkuma kapszula, számos pozitív élettani hatása közül többnyire csak azokról hallunk, amelyek a növényi por elfogyasztásával érhetőek el. Az indiai hagyományos szépségápolás legbecsesebb alapanyaga viszont külső használatra is kiválóan alkalmas, látványos eredményeket hoz bőrön és a hajon használva is. Nálunk Magyarországon a nehezen beszerezhető fűszerek közzé tartozik, de mostanában már minden bioboltban kapható az étkezési célra szánt, porított, kapszulába zárt kurkuma. Azért is ebben a formában érdemes beszerezni, mert a zacskós fűszerekbe a csomagolás során könnyen keveredhet más fogyasztható, de a bőrre kenve erősen irritáló anyag.

haj-bor-kurkuma

Alkalmazása bőrápolás során

A kurkumapakolás népszerű acne-ellenszer. Két kritikus ponton avatkozik be a bőr működésébe, a faggyútermelés visszafogása és a pattanások kialakulásához vezető baktériumok elpusztítása által. Ezekre a nélkül képes, hogy bármilyen kellemetlen mellékhatással járna, ezért enyhébb problémák esetén is érdemes kipróbálni. A zsíros bőrön kívül jól hat az érzékeny, rozaceás bőrre is, mert gyulladáscsökkentő. A gyulladáscsökkentésre a szabadgyökök képződésének megakadályozásával képes. Ilyen módon felgyorsítja a sebek gyógyulását és megakadályozza a hegesedést.

Az indiai nők gyakran "bőrfehérítésre” használják, ami félrevezető lehet, ugyanis nem képes a természetes bőrszínt befolyásolni. A benne található kurkumin hatására találóbb az "egységesítés”, mert meggátolja bőr túlzott melanintermelését, ezen keresztül pedig a pigmentfoltok kialakulását. Pigmentfoltok kialakulhatnak a túlzásba vitt napozás hatására, sebek után, a bőr túl erős nyomkodása után, vagy egyszerűen csak az évtizedek alatt rendszeresen fennálló UV-kitettség miatt. Kialakulásuk ellen védekezhetünk napvédő krémekkel, de a már meglévő színhibák ellen házilag csak a kurkumához hasonló szerek rendszeres használatával léphetünk fel. Érdemes kísérletezni vele a viszonylag friss striák (terhességi csíkok, gyors hízás során létrejövő szakadások a kötőszöveten) eltüntetésében is eredményes lehet. Indiában nagy hagyománya van öregedésgátló csodaszerként is használni, mert rendszeres használat mellett feszesíti a bőrt és serkenti a sejtek megújulását a vérkeringés fokozásával.

Kurkuma kapszula alkalmazása hajápolás során

A fejbőr karbantartása által fejti ki jótékony hatását. A már ismertetett adottságai lévén képes megszűntetni a korpásodást és más, a bőr gyulladt, esetleg bakteriális fertőzésből eredő gondokat. Hajhullásgátló hatást is tulajdonítanak neki (vérkeringést fokoz), ezért az indiai házi hajnövesztő pakolásokból sohasem hiányzik.

Néhány tipp a használatához

Bőrre:

4-5 kapszula tartalmát kocogtassuk ki és keverjük el igény szerinti sűrűségűre:

  • rózsavízzel (zsíros bőrre)
  • joghurttal (száraz, vagy érzékeny bőrre)
  • szőlőmag olajjal (érett bőrre)

Hajra:

8-10 kapszula használjuk

  • mézzel és kevés vízzel (szőkés árnyalatokra)
  • hígított almaecettel (barna árnyalatok)

OCSO Kurkuma + E-vitaminkapszula 30 db

-33% OCSO Kurkuma + E-vitamin kapszula 30 db

Segíthet fenntartani az ízületek rugalmasságát, valamint hozzájárulhat az ízületek egészségéhez.

Ár: 795 Ft
1190 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!