A kurkumin a kurkuma (Curcuma longa) fő hatóanyaga. Legismertebb tulajdonsága természetes antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása, melynek köszönhetően hatékony segítséget nyújthat a gyomor- és bélrendszeri problémák kezelésében és az ízületek védelmében.
A kurkuma gyökérgumójáben található kurkumin egy polifenol, mely nemcsak a növény élénk színét adja, hanem kiemelkedő gyógyhatásokkal is rendelkezik. Erős antioxidánsként és gyulladáscsökkentőként védi a májat, a szívet és az idegrendszert. A kurkumin segítséget nyújthat a gyulladásos betegségek kezelésében, az oxidatív stressz ellen való védekezésben, és hozzájárulhat az immunrendszer védekezőképességének fenntartásához.
Gyomor- és bélrendszeri panaszok: A kurkumin javítja a gyomor működését, csökkenti a bélgörcsöket, és fertőtlenítő hatása révén segíthet a vastagbél fertőzéses megbetegedésein, valamint a gyomorfekély és bélgyulladások kezelésében.
Májpanaszok: Támogatja a máj egészséges működését, és antioxidáns hatásával segíthet a krónikus májgyulladás kiegészítő kezelésében.
Ízületi panaszok: A kurkumin hasznos lehet gyulladásos megbetegedések, mint például reuma, kiegészítő kezelésében. Sportolóknak is ajánlott, mivel csökkentheti a szalagok és ízületek merevségét, és növelheti azok rugalmasságát.
Fogyókúra támogatása: A kurkumin serkenti a zsíranyagcserét, így segíthet a fogyókúrázóknak.
Külső felhasználás: Sebek fertőtlenítésére és gyógyulásuk elősegítésére is alkalmas, sőt szájöblögetőként is alkalmazható.
A kurkuma használata nem javasolt várandósság és szoptatás alatt, valamint akut gyulladás, vérzékenység és hepatitisz esetén. Véralvadásgátló gyógyszerekkel való együttes használata is kerülendő, ahogy a műtét utáni lábadozás időszakában is. Mielőtt étrend-kiegészítőt kezdenénk el szedni, mindig konzultáljunk orvosunkkal, különösen ha van valamilyen betegségünk és gyógyszert szedünk.
A friss vagy őrölt kurkumát különféle ételek, például levesek, pörköltek, szószok, pácok, rizs- vagy babételek ízesítésére használhatjuk, de gyógyteaként is fogyasztható. A kurkuma fűszercsepp és kapszula formájában is elérhető, így könnyen beépíthetjük étrendünkbe.
95% standarizált kurkuma-kivonattal, extra piperinnel és gyömbérrel
Kurkuma kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő vegetáriánus kapszula.
95%-os kurkumin-kivonat kurkumából és 95%-os piperin-kivonat fekete borsból a felszívódás elősegítésére.
Természetes, FenuMAT™ technológiával kezelt, kurkuminoidokat és turmeronokat is tartalmazó, vízoldékony kurkuma-kivonat, kurkuma-poliszacharidokkal dúsítva.
Aprított, szitált, 100% bio kurkuma darabok, minimum 2% kurkumin tartalommal. Ajánljuk curryhez, sült krumplihoz, levesekhez, szószokhoz, pácokhoz vagy kurkumatea készítéséhez.
Hozzájárul az ízületek védelméhez, támogatja az ízületek rugalmasságának megőrzését.