A kurkuma a gyógyászatban

A kurkuma, annak ellenére, hogy jórészt mint fűszernövény ismert, rengeteg jótékony hatással is bír. E fűszert a hagyományos indiai gyógyászatban már több ezer éve bizonyítottan használják. I.e. 600-ból származó asszír írások is beszámolnak a kurkuma jótékony hatásairól, de a görög orvos, Dioszkoridész ugyancsak megemlíti. Az Ajurvéda e gyógynövényt leginkább gyomorbántalmakra használja, de vértisztítóként is kiválóan működik. Serkenti az életfunkciókat és élénkíti a szervezetet kurkumin tartalmának köszönhetően. De mire lehet még felhasználni a kurkumint?

kurkuma

Ez az anyag gyulladásgátló, hiszen képes arra, hogy gátolja a leukotrién képződését, ami gyulladáskeltő hatású. Ezenfelül ösztönzi a mellékvesét, hogy még több kortizolt termeljen, ami szintén képes csökkenteni a gyulladásokat. A következő bántalmaknál a leghatékonyabb a kurkuma: ízületi gyulladások, csontízületi gyulladás, reumás jellegű ízületi gyulladás, heveny fertőzések.

Egy klinikai kísérletben a kurkumin gyulladásgátló hatását összehasonlították az elterjedt gyulladásgátló gyógyszerével, a fenilbutazonéval. Azt találták, hogy a reumás jellegű ízületi gyulladással bajlódó embereknél a kurkumin ugyanolyan jótékony hatású volt, mint a gyógyszer, de az utóbbi káros mellékhatásai nélkül.

A kurkumin erős májvédő is, ezt igazolták azzal a kísérlettel is, mely során a hepatitisz C-s betegeknek adták e hatóanyagot. A zöld tea kivonatánál hatékonyabbnak bizonyult a kurkumin a májsejtek regenerálásában és azok egészségének helyreállításában.

A kurkuma hatóanyaga képes megakadályozni a vérlemezkék összecsapzódását, elősegíti a vérrögök eloldódását és felszívódását, ezért védi az érrendszert.

Mivel erős antioxidáns, ezért segítségével leküzdhetőek a káros szabadgyökök, melyek szívbetegséget, érrendszeri károkat, ráncosodást, öregedést, rákos megbetegedéseket eredményeznének. Ezenfelül ez az anyag megvéd a környezetünkben megtalálható rákkeltő (karcinogén) hatású anyagoktól, különösen a cigarettafüsttől.

Előnyösen hat a hormonrendszer működési hibáival összefüggő rákfajták kialakulása ellen és antimutagén (génmutációt gátló), valamint antikarcinogén (rákkeltő anyagok elleni) hatása is bizonyított az állatkísérleteken. El kell mondani azt is, hogy ösztönzi az epehólyag működését és az epe kiválasztását.

OCSO Kurkuma + E-vitaminkapszula 30 db

OCSO Kurkuma + E-vitamin kapszula 30 db

A kurkuma hatóanyaga, a kurkumin segíthet csökkenteni a gyulladást az ízületekben és a csontokban. Megakadályozhatja a zsírok felhalmozódását és megkönnyítheti a máj feladatát, hogy azok ne raktározódjanak el.

Ár: 1550 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!